در ضلع غربی نارنجستان قوام، عمارت زیبایی قرار دارد که به دلیل سکونت زینت الملک قوامی، دختر قوام الملک چهارم ، به خانه زینتالملوک مشهور است. این بنا یکی از آثار به جا مانده از دوره قاجار است که ساخت آن در سال ۱۲۹۰ هجری قمری توسط علی محمد خان قوام الملک دوم آغاز و در سال ۱۳۰۲ هجری قمری توسط محمد رضا خان قوام الملک سوم پایان یافت.
ورودی خانه زینتالملوک به شکل زیبایی مقرنسکاری شده است. با عبور از یک هشتی، وارد حیاط خانه میشویم که حجاریهای سنگی و مشبککاری در آن به چشم میخورد. اضلاع این ساختمان هریک در فصول خاص ، کاربرد خاص خود را داشته و تالار اصلی این خانه واقع در ضلع غربی آن ، با نقاشی و آیینهکاریهای دوران قاجار تزئین شده است.
ساختمان غربی بنا دارای تالار شاهنشین آیینهکاری و گچبری با تصاویر اروپایی است. خانه زینت الملک تنها خانه ایی است که کل سطح زیرینش زیرزمین بوده و دارای بیش از 20 اتاق است که سقف اکثر آنها چوبی و با نقاشی تصاویر گوناگون حیوانات و پرندگان تزئین گردیده است.
این خانه که از طریق یک راهروی زیرزمینی به نارنجستان قوام ارتباط دارد و ابتدا محل سکونت و زندگی (اندرونی) قوام ها و خانواده آن ها بوده است ، در سال ۱۳۷۳شمسی توسط بنیاد فارس شناسی با همکاری میراث فرهنگی مورد بهسازی و مرمت قرار گرفت و در سال بعد زیرزمین آن به نگارخانه ای برای نمایش آثار هنرمندان شیرازی و ایرانی تبدیل شد. سپس با همکاری سازمان ایرانگردی و جهانگردی پارس و بنیاد فارس شناسی از سال ۱۳۸۲شمسی به موزه گنجینه فارس تبدیل شد.
خانه زینتالملوک در سال 1354 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس: خیابان لطفعلی خان زند – محله گود عربان